Asukkaan ehdoilla

Julkaistaan ylioppilaskylän vapaa-aikatoimikunnan lehdessä

Asukkaan ehdoilla.

Tämän periaatteen mukaan toivoisin koko ylioppilaskylän toimivan. Niin meidän luottamushenkilöiden kuin työntekijöidenkin. Kaikki ovat kuitenkin vain ihmisiä, ja sellaisina erehtyväisiä. Asiat kuten kiire, vanhat tottumukset, tai toisen näkökulman puute johtavat silloin tällöin toimimaan toisin. Tavoitteena ylioppilaskylässä tulee kuitenkin aina olla asukkaan parhaan edistäminen.

Kortepohjan ylioppilaskylä on siitä poikkeuksellinen asuinpaikka, että me olemme paitsi asukkaita, myös kaikki kylän omistajia ylioppilaskunnan jäseninä. Onkin sinänsä ristiriitaista, jos ylioppilaskylä ei syystä tai toisesta ole vielä sellainen kuin haluaisimme. Mehän tämän paikan omistamme, herranjestas! Valitsemme ylioppilaskylän poliittisen suunnan: yhdeksänhenkinen asukasneuvosto, kylän päättävä elin, valitaan joka vuosi suoralla vaalilla.

Toimiessani tänä vuonna asukasneuvoston puheenjohtajana olen yrittänyt parhaani mukaan tuoda ylioppilaskylän päätöksentekoa lähemmäksi kaikkien arkea tiedottamalla aktiivisesti asukasneuvoston toiminnasta, sekä puuttumalla tarmokkaasti esille nostettuihin ongelmiin. Olemme tehneet uusia tiukkoja linjauksia siitä miten korjauksista on ilmoitettava asukkaille riittävän aikaisin. Myös muita parannuksia on luvassa, ja sanomme hyvästit pyykkitupien kolikkoautomaateille, eli pyykinpesu sisältyy vuokriin syyskuun alusta alkaen. Pieni parannus on tulossa myös asukasdemokratiaan, sillä saimme läpi sääntömuutoksen, jonka myötä asukasneuvostoon valitaan jatkossa suoraan vaaleilla nykyiseen verrattuna peräti kaksinkertainen määrä ihmisiä, kahdeksan henkilöä.

Meitä asuu täällä kuitenkin lähes kaksi tuhatta, ja edustajien valitseminen kerran vuodessa ei voi korvata oikeutta suoraan vaikuttamiseen. Yhteisistä asioista päättäminen ei saa olla muutamien yksinoikeus. Meidän on kyettävä löytämään uusia, entistä parempia keinoja jakaa valtaa ja vastuuta kyläyhteisössämme. On välttämätöntä, että saat oman äänesi kuuluviin. Pyydänkin, että laitat minulle sähköpostia ja kerrot omista ajatuksistasi ja toiveistasi paremmasta kodista ja ylioppilaskylästä. Tavoitat minut osoitteesta antti.yli-tainio@iki.fi. Ylioppilaskylän tulee aina toimia asukkaan lähtökohdista käsin. Asukkaan ehdoilla.

Kiitos mielenkiinnostasi!

Antti Yli-Tainio
Kortepohjan Asukasneuvoston puheenjohtaja 2011